Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
La pâte feuilletée
- 250 g de beurre, congelé en dés (2 cm)
- 250 g de farine, et un peu pour le plan de travail
- 110 g d'eau froide
- ½ c. à café de sel
La garniture
-
150
g d'olives noires dénoyautées
or 150 g d'olives vertes dénoyautées - 1 brin de romarin frais, effeuillé
- 1 jaune d'œuf
- Nutrition
- per 1 pièce
- Calories
- 171 kJ / 41 kcal
- Protein
- 0.5 g
- Carbohydrates
- 2 g
- Fat
- 4 g
Alternative recipes
Cannelés au jambon
13h
Tapenade
10min
Tapenade de Marseille
15min
Cookies jambon, parmesan et origan
45min
Tapenade de tomates
5min
Minitartelettes fines tomates et comté
1h 15min
Tartinade de tomates séchées
10min
Tapenades variées
10min
Feuilletés aux olives
40min
Gressins à la fleur de sel, bacon et thym
1h 45min
Tapenade
10min
Navettes salées au thym
35min