Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
La sauce au caramel
- 250 g de sucre en poudre
- 200 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 1030 g d'eau
- 1 c. à café jus de citron (voir conseil)
- 30 g de beurre froid, en une seule pièce (6 x 4 x 1 cm)
- 1 c. à soupe vinaigre
Le parfait
- 80 g de cacahuètes, grillées et salées
- 500 g de crème liquide 30-40% m.g., très froide
- 5 jaunes d'œufs
- Nutrition
- per 1 part
- Calories
- 1801 kJ / 430 kcal
- Protein
- 6 g
- Carbohydrates
- 28 g
- Fat
- 33 g
- Fibre
- 0.6 g
In Collections
Alternative recipes
Crousti chocolat et crème à la réglisse
1h 35min
Mousse de pomme au caramel beurre salé
12h
Gâteau au caramel
3h 50min
Poudre de caramel
1h
Caramel liquide
25min
Crème dessert au caramel
1h
Caramel de base
25min
Verrine mocaccino et caramel
45min
Sauce au caramel
1h 30 min
Sauce caramel au whisky
35min
Glace au caramel au beurre salé
14h
Crème anglaise Mode Sauce
15 min