Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 3 œufs
- 2 c. à soupe d'eau de fleur d'oranger
- 30 g de sucre
- 10 g de levure boulangère fraîche émiettée
- 250 g de farine blanche type 45, et un peu pour fariner
- 125 g de beurre coupé en dés, et un peu pour beurrer
- 2 c. à café rases de sel
- 1 jaune d'œuf
- 1 c. à soupe d'eau
- 2 c. à soupe de sucre en grains
- Nutrition
- per 1 part
- Calories
- 1657 kJ / 397 kcal
- Protein
- 8 g
- Carbohydrates
- 21 g
- Fat
- 44 g
In Collections
Alternative recipes
Galette briochée aux pépites de chocolat
4h 50min
Brioche au chocolat
5h 15min
Roulés pavot-cranberries
2h
Brioche à la fleur d'oranger
5h
Le pain bannique
30min
Focaccia sucrée à la noisette
2h 20min
Bretzels sucrés
4h
Pains de seigle à la banane
1h 45min
Brioche roulée comme une galette des Rois
3h 50min
Pastis landais
2h 30min
Brioche parisienne
24h
La brioche familiale
5h