Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 60 g cebuli, pokrojonej na kawałki
- 50 g masła, pokrojonego na kawałki
- 600 g wody
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
ou 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - 450 g topinamburu, obranego, pokrojonego na kawałki
- 5 - 10 g korzenia imbiru, świeżego, obranego, pokrojonego na kawałki
- ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- kiełbasa, typu kindziuk, pokrojona w cienkie plastry (ok. 60 g)
- Infos nut.
- par 1 porcję
- Calories
- 753.9 kJ / 180.2 kcal
- Protides
- 2.6 g
- Glucides
- 21.6 g
- Lipides
- 10.2 g
- Graisses saturées
- 6.4 g
- Fibre
- 2.2 g
- Sodium
- 303.7 mg
Collection(s)
Recettes alternatives
Kremowa zupa batatowo-pomarańczowa
30min
Pikantna zupa dyniowa
25min
Zupa z kopru włoskiego z oliwą pietruszkową i podpłomykami
1h
Zupa krem z topinamburu
2h 10 min
Topinambur po prowansalsku
50 min
Zupa krem z topinamburu i pora
1h
Zupa krem z kopru włoskiego i marchewki
40min
Krem z dyni piżmowej z mleczkiem kokosowym
30min
Krem z młodej kalarepy z olejem koperkowym
50 min
Zupa krem z jarmużu
30min
Zupa z batatów i cukinii z imbirem
25min
Zupa krem z zielonych szparagów
30min