Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 60 g cebuli, pokrojonej na kawałki
- 50 g masła, pokrojonego na kawałki
- 600 g wody
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
ou 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - 450 g topinamburu, obranego, pokrojonego na kawałki
- 5 - 10 g korzenia imbiru, świeżego, obranego, pokrojonego na kawałki
- ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- kiełbasa, typu kindziuk, pokrojona w cienkie plastry (ok. 60 g)
- Infos nut.
- par 1 porcję
- Calories
- 753.9 kJ / 180.2 kcal
- Protides
- 2.6 g
- Glucides
- 21.6 g
- Lipides
- 10.2 g
- Graisses saturées
- 6.4 g
- Fibre
- 2.2 g
- Sodium
- 303.7 mg
Collection(s)
Recettes alternatives
Zupa krem z porów
30min
Zupa krem z brokułów z cheddarem
35min
Zupa krem z cukinii
25 min
Zupa krem z groszku
40min
Kremowa zupa batatowo-pomarańczowa
30min
Krem z dyni piżmowej z mleczkiem kokosowym
30min
Zupa krem z liści rzodkiewki z rzodkiewkami na parze
40min
Zupa cukiniowa z bazylią i orzechami nerkowca
20 min
Zupa krem z topinamburu i pora
1h
Kremowa zupa z pieczonych buraków
1h 40 min
Zupa krem z topinamburu
2h 10min
Krem chrzanowy z jabłkiem
1h 5min