Steamed chocolate cake and poached pears
TM6 TM5 TM31

Steamed chocolate cake and poached pears

4.3 (6 évaluations )

Ingrédients

Chocolate ganache filling

  • 200 g dark chocolate, broken into small pieces
  • 100 g pouring (whipping) cream

Chocolate cake

  • 120 g unsalted butter, cut into pieces, plus extra to grease
  • 100 g plain flour, plus extra to dust
  • 3 Beurre Bosc pears, ripe but firm, peeled, cored and cut into quarters
  • 1 cinnamon quill
  • 4 eggs, separated
  • 100 g sugar
  • 120 g dark chocolate, broken into small pieces
  • 1 tsp baking powder
  • 1 pinch sea salt

Poached pears

  • 1000 g water
  • 100 g white sugar
  • 20 g lemon juice
  • 1 tsp vanilla bean paste
  • 200 g whipped cream

Infos nut.
par 1 portion
Calories
3872.5 kJ / 925.5 kcal
Protides
12 g
Glucides
95.6 g
Lipides
55.9 g
Graisses saturées
32.8 g
Fibre
10.2 g
Sodium
155.8 mg

Vous aimez ce que vous voyez ? Cette recette et plus de 80 000 autres n'attendent que vous !

Créer un compte gratuitement

Inscrivez-vous à notre abonnement d’essai de 30 jours et découvrez le monde des recettes Cookidoo® sans aucune condition.

Plus d’informations

Recettes alternatives