Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Orange cake
- 230 g unsalted butter, softened and cut into pieces, plus extra to grease
- 1 orange, large (approx. 220 g), unpeeled, trimmed, cut into quarters and pips removed
- 3 eggs
- 200 g white sugar
- 300 g self-raising flour
- 1 pinch sea salt
Lemon cake
- 1 lemon, large (approx. 220 g), unpeeled, trimmed, cut into quarters and pips removed (see Tips)
- 230 g unsalted butter, softened and cut into pieces
- 3 eggs
- 200 g white sugar
- 300 g self-raising flour
- 1 pinch sea salt
Citrus cream cheese icing
- 375 g cream cheese, cut into pieces
- 270 g unsalted butter, softened and cut into pieces
- 450 g icing sugar
- 1 tsp natural vanilla extract
- 1 orange, zest only, no white pith
- 1 lemon, zest only, no white pith
- Infos nut.
- par 1 portion
- Calories
- 4385.6 kJ / 1044.2 kcal
- Protides
- 11.9 g
- Glucides
- 109.6 g
- Lipides
- 64.3 g
- Graisses saturées
- 39.9 g
- Fibre
- 1.6 g
- Sodium
- 538.2 mg
Recettes alternatives
Berry and chocoletta ripple ice cream loaf
9h
Peanut butter choc chip slice
1h 15min
Delicious lemon pudding
55min
Magnolia Kitchen orange and cardamom shortbread
2h
Macaroons
40 min
Crumble muffins
35 min
Tear and share cinnamon scrolls with honey butter
50min
Liquorice ice cream with blackberries (George Calombaris)
24h 25min
Edna's lemon curd tea cakes
30min
Custard
10min
Raspberry and lemon flan
1h
Lemon delicious
1h 5 min