Versions compatibles
Skinnymixers' Moroccan chicken with preserved lemon and olives
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 4 sprigs fresh parsley, leaves only
- 30 g smoked almonds
- 3 garlic cloves
- 1 onion (approx. 150 g), cut in half
- 40 g olive oil
- 1 tbsp smoked paprika
- 1 tsp ground turmeric
- 1 tsp ground coriander
- 1 tsp ground cumin
- 2 pinches ground cinnamon
- 1 pinch saffron threads
- 40 g preserved lemon rind, rinsed and cut into 1 cm pieces, plus 1 tsp preserved lemon liquid (see Tips)
- 300 g water
- 1 tbsp Chicken stock powder or paste (see Tips)
- 4 pitted Medjool dates, cut into pieces
- 800 g chicken thigh fillets, cut into pieces (3 cm)
- 10 pitted green olives, cut in half
- cooked couscous, to serve
- Infos nut.
- par 1 portion
- Calories
- 1395.4 kJ / 332.2 kcal
- Protides
- 25.8 g
- Glucides
- 5.8 g
- Lipides
- 22.4 g
- Graisses saturées
- 5 g
- Fibre
- 3.5 g
- Sodium
- 1328.8 mg
Recettes alternatives
Lala's creamy lemon butter chicken
1h 10min
Moroccan chicken and cauliflower cous cous
25min
Creamy coconut chicken curry (TM6)
30min
Chicken laksa
30min
Jo Whitton's Wholesome meatball soup
50 min
Beef and cashew nut yellow curry
25min
Slow-cooked Lamb Curry with Cucumber Mint Couscous
9h
Alice Piktija's Cape Malay chicken curry
1h 10min
Pork fillet with chilli and coconut relish (Diabetes)
45min
Chilli beef with lemon feta
30min
Chicken meatballs in smoky tomato and eggplant sauce
50 min
Murgh makhani (Butter chicken - TM6)
1h 15min