![Whole banana ice cream with bread praline and corn spun toffee (Kane Pollard) Whole banana ice cream with bread praline and corn spun toffee (Kane Pollard)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/42c64edb6c6a5da899319214e246f1aa/Derivates/464a03cd7ba12a1d7c13bea7f447664b8b64d9a7.jpg)
Versions compatibles
Whole banana ice cream with bread praline and corn spun toffee (Kane Pollard)
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Banana ice cream
- 2 ripe bananas (approx. 280 g), skin on, cut into discs
- 100 g dark chocolate, broken into pieces
- 1 tsp cocoa powder
- ½ tsp ground cinnamon
- ¼ tsp xanthan gum
- ½ tsp sea salt
Corn husk stock
- 1 sweet corn cob, kernels removed, reserve husks and cobs, cut into pieces (see Tips)
- 500 g water
Bread praline
- 30 g sourdough bread
- 2 tsp unsalted butter
Corn spun toffee
- 250 g caster sugar
- 20 g glucose syrup
- 50 g vinegar
- 1000 g water
Assembly
- sea salt flakes, to sprinkle
- Infos nut.
- par 1 portion
- Calories
- 2190.1 kJ / 523.5 kcal
- Protides
- 4.4 g
- Glucides
- 100.7 g
- Lipides
- 13.4 g
- Graisses saturées
- 7.6 g
- Fibre
- 5.4 g
- Sodium
- 311.4 mg
Recettes alternatives
Banh mi pizza
2h 15 min
Caramel peach brioche
2h 15 min
Quick sliced pickle - demo (Thermomix® Cutter, TM6)
5min
Quick sliced pickle (Thermomix® Cutter, TM6)
5min
Quick sliced pickle (Thermomix® Cutter)
5min
Chinese-style chicken
25min
Fresh tomato chutney
10 min
Almond toffees
1h 45 min
Quick grated pickle (Thermomix® Cutter, TM6)
5min
Brazilian Cheese Puffs
20 min
Fruity dream (TM6)
10 min
Chocolate miso eclairs
1h 45 min