Char Siu Bao Buns with Pickled Carrots
TM6 TM5

Char Siu Bao Buns with Pickled Carrots

4.0 (3 évaluations )

Ingrédients

Char Siu

  • 300 g pork shoulder steaks (approx. 2 steaks)
  • 2 tsp sugar
  • ½ tsp Chinese five spice powder
  • ½ tsp cloves
  • 2 star anise
  • 15 g hoisin sauce
  • 15 g light soy sauce
  • 20 g Shaoxing rice wine
  • ½ Tbsp honey

Pickled Carrots

  • 2 carrots (approx. 260 g, see tip), cut in pieces
  • 75 g cider vinegar
  • 75 g sugar

Bao Bun Dough

  • 250 g strong white bread flour, plus extra for dusting
  • 2 tsp dried instant yeast
    ou 20 g fresh yeast, crumbled
  • ¼ tsp baking powder
  • ¼ tsp bicarbonate of soda
  • 1 pinch caster sugar
  • ½ tsp fine sea salt
  • 140 g water

Filling

  • 4 garlic cloves
  • 10 g vegetable oil, plus extra for greasing
  • 15 g oyster sauce
  • 10 g Shaoxing rice wine
  • 100 g water
  • 1 tsp sesame oil
  • 1 ½ tsp cornflour, mixed with 1 Tbsp water
  • ½ tsp ground white pepper

Assembly

  • 500 g water

Infos nut.
par 1 piece
Calories
971.6 kJ / 232.2 kcal
Protides
9 g
Glucides
31.1 g
Lipides
7.5 g
Graisses saturées
2.1 g
Fibre
1.4 g
Sodium
278 mg

Vous aimez ce que vous voyez ? Cette recette et plus de 80 000 autres n'attendent que vous !

Créer un compte gratuitement

Inscrivez-vous à notre abonnement d’essai de 30 jours et découvrez le monde des recettes Cookidoo® sans aucune condition.

Plus d’informations

Recettes alternatives