Versions compatibles
Zapiekanka z kukurydzy (Pastelera de choclo)
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 1000 g ziaren kukurydzy, mrożonych (patrz wskazówka)
- 6 liści bazylii, świeżych
- 450 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 50 g oliwy z oliwek
- 1 - 2 łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
- masło, do natłuszczenia naczynia żaroodpornego
- 100 g mleka
- 45 g cukru, plus dodatkowa ilość do posypania zapiekanki
- 1 ½ - 2 łyżeczki soli
- 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
- Infos nut.
- par 1 porcję
- Calories
- 1335 kJ / 319 kcal
- Protides
- 5 g
- Glucides
- 50 g
- Lipides
- 10 g
Collection(s)
Recettes alternatives
Zupa z trzech główek czosnku
1h 30min
Horchata
12h 10min
Migas z papryczkami Padrón
30min
Biff à la Lindström
25min
Szybka zupa „serowo”-cebulowa w proszku
10min
Panierowana cebula bhaji
30min
Gulasz z seitanu, ziemniaków i marchewki
1h 20min
Sorbet bazyliowy
10min
Zupa z papryki i parmezanu
20min
Falafele z łodygami natki pietruszki i kolendry
9h 30min
Domowy napój sojowy i bułeczki na parze
5h 30min
Wegańska zupa bananowa z curry
30min