Versions compatibles
Zapiekanka z kukurydzy (Pastelera de choclo)
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 1000 g ziaren kukurydzy, mrożonych (patrz wskazówka)
- 6 liści bazylii, świeżych
- 450 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 50 g oliwy z oliwek
- 1 - 2 łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
- masło, do natłuszczenia naczynia żaroodpornego
- 100 g mleka
- 45 g cukru, plus dodatkowa ilość do posypania zapiekanki
- 1 ½ - 2 łyżeczki soli
- 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
- Infos nut.
- par 1 porcję
- Calories
- 1335 kJ / 319 kcal
- Protides
- 5 g
- Glucides
- 50 g
- Lipides
- 10 g
Collection(s)
Recettes alternatives
Kremowa zupa z serem pleśniowym
30min
Maślany kurczak ze śmietaną (butter chicken)
45min
Crème fraîche
16h 10min
Zupa z batatów z pastą curry
25min
Suflet serowy szybki
55min
Sardyńska zapiekanka ziemniaczana
1h 20min
Koktajl mleczny o smaku szarlotki
45min
Orientalny krem z fasoli
30min
Wegetariański chowder z kukurydzą
30min
Kokosowe lassi
5min
Gratin z ziemniaków i selera
1h 10min
Granita z ananasem i mleczkiem kokosowym
5min