Disque cuisson Thermomix® requis

Afin de réaliser cette recette, vous avez besoin du Disque cuisson Thermomix®. En savoir plus

Sous-vide Pork Loin, Pears and Chocolate Sauce
TM6

Sous-vide Pork Loin, Pears and Chocolate Sauce

4.0 (3 évaluations )

Ingrédients

Sous-vide Pork Loin

  • 800 g pork loin steaks (approx. 3 cm thick)
  • 4 - 8 pinches salt, to taste
  • 4 - 8 pinches ground black pepper, to taste
  • 2 sprigs fresh rosemary
  • 2 garlic cloves, halved lengthways
  • 2 tsp olive oil
  • 1400 g water (approx. or enough to fully submerge bags but not higher than the maximum capacity of the bowl), plus extra for cooling
  • 30 g lemon juice, freshly squeezed (see tip)
    ou 1 tsp ascorbic acid powder

Chocolate Sauce and Caramelised Pears

  • 70 g dark chocolate (70% cocoa solids), small pieces or callets
  • 10 g balsamic vinegar
  • 25 g water
  • 2 Tbsp unsalted butter
  • 1 Tbsp brown sugar
  • 2 pears, peeled, cored, cut in 8 wedges lengthways
  • 2 - 3 Tbsp golden rum, to taste (optionnel)
  • 1 - 2 pinches salt, to taste

Infos nut.
par 1 portion
Calories
2542 kJ / 608 kcal
Protides
43 g
Glucides
26 g
Lipides
34 g
Graisses saturées
14 g
Fibre
5 g
Sodium
486 mg

Vous aimez ce que vous voyez ? Cette recette et plus de 80 000 autres n'attendent que vous !

Créer un compte gratuitement

Inscrivez-vous à notre abonnement d’essai de 30 jours et découvrez le monde des recettes Cookidoo® sans aucune condition.

Plus d’informations

Recettes alternatives