Versions compatibles
Grillowane szaszłyki z udek kurczaka (Yakitori)
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 600 g mięsa z udek kurczaka, bez skóry, bez kości, pokrojonego w 2,5 cm kostkę
- 120 g sosu sojowego
- 120 g sake (japońskiego wina ryżowego)
- 20 g cukru
- 8 łodyżek cebuli dymki, tylko zielona część, pokrojonych na 4 cm kawałki
- 4 łyżki oleju sezamowego
- Infos nut.
- par 1 porcję
- Calories
- 1509.3 kJ / 360.5 kcal
- Protides
- 31 g
- Glucides
- 9 g
- Lipides
- 19.3 g
- Graisses saturées
- 3.8 g
- Fibre
- 1 g
- Sodium
- 1813 mg
Recettes alternatives
Sałatka pomidorowa z grillowanymi grzankami (Panzanella)
40min
Wietnamska sałatka z kurczakiem i kapustą (TM6)
40min
Grillowane szaszłyki drobiowe (drobiowe cevapcici) z warzywami
1h 30min
Grillowane podudzia z kurczaka w glazurze z whisky
50min
Marynata orientalna
15min
Łódeczki z sałaty z azjatyckim kurczakiem
20min
Marynata teriyaki
15min
Grillowane szaszłyki z łososia z majonezem kolendrowym
50min
Sałatka z kurczakiem i salsą verde
40min
Grillowane szaszłyki wieprzowe w tajskiej marynacie
7h 10min
Jamajski kurczak jerk
1h 50min
Pikantne łódeczki ziemniaczane pieczone na grillu
50min