Versions compatibles
Gotowane warzywa zapiekane w sosie serowym
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 20 g masła, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia naczynia żaroodpornego
- 500 g warzyw, mieszanych, ugotowanych, ostudzonych, pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)
- 110 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 3 żółtka (patrz wskazówka)
- 250 g mleka
- 20 g mąki pszennej
- 1 szczypta soli
- 1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej
- Infos nut.
- par 1 porcję
- Calories
- 1171 kJ / 280 kcal
- Protides
- 16 g
- Glucides
- 12 g
- Lipides
- 19 g
- Fibre
- 3 g
Collection(s)
Recettes alternatives
Frittata z resztkami warzyw
35min
Lasagne serowa ze szpinakiem
2h 45min
Frittata cukiniowa
40min
Zapiekanka makaronowa z warzywami
1h
Zapiekanka warzywna z serem feta
1h 20min
Placki szpinakowe z dipem serowo-paprykowym
40min
Zapiekanka ziemniaczana z kalafiorem i parmezanem
1h
Zapiekanka z kalafiora
55min
Zapiekanka ryżowa z warzywami
1h
Ziemniaki z warzywami i sosem serowym
40min
Kotleciki z marchewki
1h 20min
Zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami i serem camembert
1h