Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 220 g żytniego zakwasu chlebowego (patrz wskazówka)
- 510 g mąki pszennej chlebowej, typu 650-750, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- 330 g wody, plus dodatkowa ilość do zwilżenia dłoni
- 15 g soli
- skrobia ziemniaczana, do oprószenia koszyka do wyrastania chleba
- 10 kostek lodu, do zaparowania piekarnika
- Infos nut.
- par 1 kromkę
- Calories
- 343 kJ / 81.9 kcal
- Protides
- 2.5 g
- Glucides
- 17.4 g
- Lipides
- 0.4 g
- Graisses saturées
- 0.1 g
- Fibre
- 0.8 g
- Sodium
- 224.8 mg
Collection(s)
Recettes alternatives
Chleb pszenny na zakwasie
12h
Żytni zakwas chlebowy
96h
Pszenno-żytni chleb z naczynia kamionkowego
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Chleb żytni na zakwasie z siemieniem lnianym
16h
Chleb pszenno-żytni na zakwasie z oliwkami
5h 10min
Chleb żytni pełnoziarnisty na zakwasie
16h
Jabłkowy chleb pszenno-żytni na zakwasie
17h 25min
Chleb „bliźniak” na zakwasie (z naczynia kamionkowego)
16h 30min
Pszenno-żytni chleb pełnoziarnisty na zakwasie z maślanką i słonecznikiem
18h 45min
Pełnoziarnisty chleb orkiszowy na zakwasie żytnim
17h 20min
Chleb żytni na zakwasie
17h 25min
Chleb pszenno-żytni na zakwasie z pięcioma ziarnami
18h 45min