Chleb czworaczek

Chleb czworaczek

4.8 809 évaluation
Préparation 10min
Total 1h 30min
15 kromek

Ingrédients

  • 10 g siemienia lnianego
  • ½ łyżeczki nasion babki płesznik (psyllium)
  • 10 g drożdży świeżych pokruszonych
  • 1 szczypta cukru
  • 100 g żytniego zakwasu chlebowego
  • 400 g mąki pszennej typ 550
  • 50 g mąki żytniej typ 720
  • 10 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do posmarowania ciasta
    10 g oleju rzepakowego, plus dodatkowa ilość do posmarowania ciasta
  • 100 g ziaren słonecznika
    100 g pestek dyni
  • 250 - 300 g wody ciepłej
  • 10 g soli

Niveau

moyen


Infos nut. par 1 kromkę

Sodium 261.1 mg
Protides 6.3 g
Calories 859.4 kJ / 205.3 kcal
Lipides 4.8 g
Fibre 1.8 g
Graisses saturées 0.6 g
Glucides 35.7 g

Vous aimez ce que vous voyez ?

Cette recette et plus de 100 000 autres vous attendent !

Inscrivez-vous à notre essai gratuit de 30 jours et découvrez le monde de Cookidoo®. Sans engagement.

Créer un compte gratuitement Plus d’informations


Vous pourriez aussi aimer...