Seared Scallops with Carrot and Ginger Sauce (Hestan Cue™)

Seared Scallops with Carrot and Ginger Sauce (Hestan Cue™)

4.7 22 évaluations
Préparation 15min
Total 40min
4 portions

Ingrédients

Carrot and Ginger Sauce
  • ginger in pieces
    1 in.
  • fresh lemongrass in pieces (1 in.)
    1 stalk
  • serrano chili deseeded, in pieces
    1
  • shallot quartered
    1
  • garlic clove
    1
  • extra virgin olive oil
    1 oz
  • lemon thin peel only, no pith
    1
  • fresh cilantro leaves
    10
  • fresh mint leaves
    10
  • carrot juice
    8 oz
  • coconut milk
    4 oz
  • white wine
    2 oz
  • lime juice
    ½ tsp
  • kosher salt Diamond Crystal®
    ½ tsp
Seared Scallops
  • fresh sea scallops, large (U10) or (U8)
    12
    12 sea scallops, large or jumbo, previously frozen
  • kosher salt Diamond Crystal®, to taste
  • oil e.g. grapeseed, vegetable or canola, as needed
    1 tbsp
    1 tbsp unsalted butter, as needed
  • garlic cloves crushed, skin on
    2
  • fresh thyme (optionnel) leaves only
    2 sprigs
  • Fleur de Sel as needed
  • fresh cilantro leaves to garnish
    10
  • lime cut into wedges
    1

Infos nut. par 1 portion

Calories 222 kcal / 929 kJ
Protides 7 g
Lipides 17 g
Glucides 10 g
Fibre 1 g
Graisses saturées 7 g
Sodium 801 mg

Vous aimez ce que vous voyez ?

Cette recette et plus de 100 000 autres vous attendent !

Inscrivez-vous à notre essai gratuit de 30 jours et découvrez le monde de Cookidoo®. Sans engagement.

Créer un compte gratuitement Plus d’informations


Vous pourriez aussi aimer...