Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 80 g cebuli, przekrojonej na pół
- 120 g pora, pokrojonego na kawałki
- 40 g oliwy z oliwek, extra virgin, plus 6 łyżeczek do skropienia
- 600 g warzyw, mieszanych (np. ziemniaków, marchewki, cukinii, selera naciowego, pomidorów, botwinki, gotowanej fasoli, dyni), pokrojonych na kawałki
- 1000 g wody
-
2
czubate łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
ou 2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone - 1 łyżeczka soli
- 120 g makaronu, suchego, typu ditalini lub innego drobnego makaronu, suchego
- 6 liści bazylii, świeżych, porwanych na kawałki (opcjonalnie)
- 6 - 18 łyżeczek sera parmezan, tartego, do smaku
- Infos nut.
- par 1 porcję
- Calories
- 1105.5 kJ / 264.2 kcal
- Protides
- 7.9 g
- Glucides
- 28.6 g
- Lipides
- 13.3 g
- Graisses saturées
- 2.9 g
- Fibre
- 4.3 g
- Sodium
- 699.9 mg
Recettes alternatives
Zupa caldo verde
45min
Gaskońska zupa garbure z tofu
50min
Egejska zupa warzywna
50min
Bob czorba
13h 15min
Zupa z jarmużem i indykiem
50min
Gulasz ziemniaczany
1h 10min
Minestrone z kurczakiem
50min
Zielona zupa minestrone
40min
Zupa z kapusty włoskiej z kiełbasą
40min
Zupa z kukurydzy z kurczakiem
50min
Zupa marchewkowa z imbirem
50min
Kartoflanka
55min