Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 80 g cebuli, przekrojonej na pół
- 120 g pora, pokrojonego na kawałki
- 40 g oliwy z oliwek, extra virgin, plus 6 łyżeczek do skropienia
- 600 g warzyw, mieszanych (np. ziemniaków, marchewki, cukinii, selera naciowego, pomidorów, botwinki, gotowanej fasoli, dyni), pokrojonych na kawałki
- 1000 g wody
-
2
czubate łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
ou 2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone - 1 łyżeczka soli
- 120 g makaronu, suchego, typu ditalini lub innego drobnego makaronu, suchego
- 6 liści bazylii, świeżych, porwanych na kawałki (opcjonalnie)
- 6 - 18 łyżeczek sera parmezan, tartego, do smaku
- Infos nut.
- par 1 porcję
- Calories
- 1105.5 kJ / 264.2 kcal
- Protides
- 7.9 g
- Glucides
- 28.6 g
- Lipides
- 13.3 g
- Graisses saturées
- 2.9 g
- Fibre
- 4.3 g
- Sodium
- 699.9 mg
Recettes alternatives
Zupa z soczewicy z kiełbasą
8h 10min
Kapuśniak
50min
Zupa grochowa
1h
Zupa fasolowa z pulpecikami
50min
Zupa jarzynowa i danie na Varomie
1h 45min
Zupa warzywna z makaronem, rolada wieprzowa z warzywami, budyń i muffinki
1h 40min
Minestrone z kurczakiem
50min
Bob czorba
13h 15 min
Marokańska zupa z ciecierzycy
40min
Zupa caldo verde
45min
Toskańska zupa fasolowa
50min
Gaskońska zupa garbure z tofu
50min