Versions compatibles
Prawn toast with Sriracha® and sesame mayonnaise
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Sriracha® and sesame mayonnaise
- 30 g sesame oil
- 175 g vegetable oil
- 1 egg yolk
- 1 tsp Dijon mustard
- 30 g Sriracha® sauce
- 20 g white vinegar
- 1 pinch sea salt
Prawn toasts
- 30 g panko breadcrumbs
- 20 g black sesame seeds
- 20 g white sesame seeds
- ⅛ tsp sea salt, to taste
- 1 garlic clove
- 1 ½ cm piece fresh ginger, peeled and cut into slices
- 1 spring onion/shallot, trimmed and cut into thirds
- 1 sprig fresh coriander, leaves only
- 250 g raw king prawns, peeled and deveined
- 1 egg white
- ½ tsp white sugar
- ½ tsp sesame oil
- ½ tsp soy sauce
- 5 slices white bread (thick slices)
- 1 egg
- oil, for deep frying (enough for 10-12 cm deep - see Tips)
- Infos nut.
- par 1 portion
- Calories
- 1304.7 kJ / 310.7 kcal
- Protides
- 9.3 g
- Glucides
- 9.1 g
- Lipides
- 26.6 g
- Graisses saturées
- 3.3 g
- Fibre
- 1.2 g
- Sodium
- 314.5 mg
Collection(s)
Recettes alternatives
Peking-Style Duck Pancakes
11h 25 min
Pork and prawn dumplings
55min
Jiao zi (Chinese dumplings)
50min
Char siew sauce
10 min
Prawn dumplings (xia jiao)
1h 15min
Teriyaki salmon bao
1h 50min
Hong shao rou (braised pork belly)
1h 15min
Banh bao (steamed pork buns)
2h 45min
Parmesan-crusted lamb cutlets, creamed spinach and smashed spuds
1h 15min
Char siu bao pork buns
6h 35 min
Prawn wontons
2h
Pork gyoza with soy dipping sauce
1h