Tiered Mermaid Tail Cake
TM6 TM5

Tiered Mermaid Tail Cake

(Pas d’évaluation)

Ingrédients

Bottom Tier Sponge

  • 2 lemons, thin peelings of skin only
  • 225 g caster sugar
  • 225 g unsalted butter, soft, plus extra for greasing
  • 4 medium eggs
  • 225 g self-raising flour
  • ½ tsp baking powder
  • 30 g freshly squeezed lemon juice

Top Tier Sponge

  • 1 lemon, thin peelings of skin only
  • 170 g caster sugar
  • 170 g unsalted butter, soft
  • 3 medium eggs
  • 170 g self-raising flour
  • ¼ tsp baking powder
  • 30 g freshly squeezed lemon juice

Icing

  • 300 g unsalted butter, soft
  • 600 g icing sugar
  • 1 tsp grated lemon zest
  • 1 tsp lemon juice
  • teal food colouring gel (see tip)

Decoration

  • edible cake decorations, sea creatures (optionnel)
  • 400 g fondant icing, ready to roll
  • teal food colouring gel
  • silver edible glitter spray (optionnel)

Infos nut.
par 1 slice
Calories
1877.4 kJ / 448.7 kcal
Protides
3.5 g
Glucides
56.6 g
Lipides
24 g
Graisses saturées
13.7 g
Fibre
0.6 g
Sodium
227.9 mg

Vous aimez ce que vous voyez ? Cette recette et plus de 80 000 autres n'attendent que vous !

Créer un compte gratuitement

Inscrivez-vous à notre abonnement d’essai de 30 jours et découvrez le monde des recettes Cookidoo® sans aucune condition.

Plus d’informations

Recettes alternatives