Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 200 g sera żółtego, (np. gouda, ementaler) pokrojonego na kawałki
- 500 g mięsa wołowego, mielonego
- 100 g białego wina, wytrawnego
- 1 łyżeczka soli
- 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 1 - 2 łyżeczki ziół prowansalskich, suszonych
-
2
łyżeczki mąki kukurydzianej
ou 2 łyżeczki skrobi ziemniaczanej - 2 płaty ciasta francuskiego (ok. 275 g każdy)
- szynka, w plastrach (ok. 150 g)
- 1 jajko, roztrzepane, do posmarowania rolady
- Infos nut.
- par 1 kawałek
- Calories
- 1361 kJ / 325 kcal
- Protides
- 19 g
- Glucides
- 19 g
- Lipides
- 18.5 g
- Graisses saturées
- 7.8 g
- Fibre
- 0.8 g
- Sodium
- 554.5 mg
Collection(s)
Recettes alternatives
Zapiekanka jaglana z kurczakiem i marchewką
1h
Zapiekanka makaronowa à la cordon bleu
50min
Pizza z makaronu spaghetti
1h 10min
Rolada makaronowa z mięsem
1h 30min
Roladki z kurczaka z chorizo i jogurtowym sosem curry
55min
Rolada mięsna z serem żółtym i boczkiem na Varomie
1h 25min
Pasztet z mięsa w kruchym cieście
2h 50min
Rolada drobiowa z papryką, pomidorami i mozzarellą
2h
Kurczak w sosie zapiekany pod ciastem francuskim
55min
Focaccia z kiełbasą
2h
Klopsiki z serem feta
30min
Kolorowe kulki z kurczaka
1h 15min