Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Ciasto
- oliwa z oliwek, do natłuszczenia
- 220 g wody
- 20 g drożdży świeżych, pokruszonych
- 1 łyżeczka cukru
- 400 g mąki pszennej chlebowej
- 1 łyżeczka soli
- 30 g smalcu, pokrojonego na kawałki
Wierzch
- 500 g wody
- 300 g różyczek brokułu
- 25 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
- 1 ząbek czosnku
- 12 filetów z anchois, w oleju, odsączonych
- 4 łyżki orzeszków piniowych, do posypania
- 1 łyżeczka soli gruboziarnistej (optionnel)
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- Infos nut.
- par 1 kawałek
- Calories
- 796.3 kJ / 190.3 kcal
- Protides
- 6.7 g
- Glucides
- 26.8 g
- Lipides
- 7 g
- Fibre
- 2.6 g
Recettes alternatives
Chrupiąca focaccia
2h 10min
Focaccia z cebulą
2h 20min
Focaccia z cebulą, oliwkami i rozmarynem
2h 35min
Chlebki z serem feta i koperkiem
1h 30min
Podpłomyk alzacki ze szparagami
1h 10min
Focaccia z figami i rozmarynem
2h
Focaccia z pomidorkami koktajlowymi i anchois
1h 45min
Focaccia z kurkami i rozmarynem, pasta serowo-śmietanowa
2h 20min
Parathas nadziewane kalafiorem
55min
Pissaladière - francuska pizza
1h 20min
Focaccia serowa z pomidorami
45min
Paluchy z serem gruyère i oliwkami (Olivettes)
1h 40min