Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 300 g masła, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
- 200 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia formy
- 30 g mleka
- 10 g skórki z cytryny, ekologicznej, bez białych błonek, pokrojonej na kawałki
- 6 jajek
- 1 szczypta soli
- 2 żółtka
- 250 g cukru pudru
- 100 g skrobi ziemniaczanej
- 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
Polewa kakaowa
- 10 g żelatyny w proszku
- 25 g wody
- 100 g masła, pokrojonego na kawałki
- 70 g cukru
- 20 g kakao
- 80 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
- posypka cukrowa, kolorowa, ilość do dekoracji
- Infos nut.
- par 1 kawałek
- Calories
- 2173 kJ / 519 kcal
- Protides
- 7 g
- Glucides
- 47.7 g
- Lipides
- 20.9 g
- Fibre
- 0.6 g
Collection(s)
Recettes alternatives
Sernik wiedeński z polewą czekoladową
8h
Babka piernikowa z powidłami i polewą czekoladową
2h 5min
Ciasto kakaowe z wiśniami
2h 15min
Babka marmurkowa
2h 10min
Babka piaskowa "Fix"
1h 30min
Babka "Trójniak"
1h 35min
Polewa czekoladowa
10min
Babka drożdżowa z lukrem
2h 50min
Sernik wiedeński
9h 45min
Sernik krakowski
4h 55min
Rolada piernikowa z kremem i marcepanem
4h 40 min
Babka limonkowa z twarogiem
1h 30min