Versions compatibles
Gehaktballen met witte wijnsaus en champignons
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Gehaktballen
- 80 g brood, dag oud
- ½ ui
- 4 takjes bladpeterselie, vers, alleen de blaadjes
- 1 tl gemengde kruiden, gedroogd
- 20 g olijfolie
- 500 g rundvlees biefstuk, in stukken (4 cm) en licht bevroren
- 1 ei
- 20 g melk
- ½ tl fijn zout
- ½ tl vers gemalen zwarte peper
- olijfolie om te bakken
Witte wijnsaus met champignons
- 60 g Parmezaanse kaas, in blokjes (3 cm)
- 60 g droge witte wijn
- 1 el maïzena (zetmeel)
- 1 teentje knoflook
- 1 sjalot (ong. 30 g)
- 40 g boter
- 200 g verse champignons, in dunne schijfjes
- 1 snuifje fijn zout, naar believen
- 1 snuifje vers gemalen zwarte peper, naar believen
- 200 g room
- 1 takje verse bladpeterselie, alleen de blaadjes, om te garneren
- Infos nut.
- par 1 portie
- Calories
- 2238 kJ / 532 kcal
- Protides
- 36.2 g
- Glucides
- 9 g
- Lipides
- 39.3 g
- Fibre
- 1.9 g
Collection(s)
Recettes alternatives
Rundvlees Stroganoff
1h
Gehaktballen met champignonroomsaus en pompoen-aardappelpuree
1h 10 min
Rode uiensoep met gehaktballen
40min
Steak au Poivre
20min
Varkenshaasje in papillot
1h
Involtini met kip en pesto van zongedroogde tomaten
50min
Sous-vide teriyaki zalm
1h 20min
Filet mignon met gepeperde Parmezaanse saus en Roquefort-aardappelen
50min
Gebraden kruiden-sinaas kip en basmati rijst met rozijnen
1h
Mosselen in romige witte wijnsaus
45min
Gehaktbrood met spinazie-kaasvulling
1h 15min
Balletjes in Spaanse saus
55min