Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
-
4 - 5
takjes verse bladpeterselie, enkel de blaadjes
ou 4 - 5 takjes verse koriander, enkel de blaadjes - 250 g water
- 1000 g verse mosselen, schalen geschraapt en ontbaard
- 30 g extra vergine olijfolie
- 30 g sjalotten, gehalveerd
- 3 teentjes knoflook
-
1
verse rode chilipeper, klein, zaadlijsten verwijderd
(optionnel)
ou ½ tl gedroogde pepervlokken (optionnel) - 50 g droge witte wijn (optionnel)
- 120 g kerstomaten, gehalveerd
- 40 - 50 g tomatenpuree (geconcentreerd)
- 1 snuifje zout
- 350 g penne of gelijkaardige korte gedroogde pasta
- extra vergine olijfolie, plus extra om te serveren
- Infos nut.
- par 1 portie
- Calories
- 2011 kJ / 480 kcal
- Protides
- 17 g
- Glucides
- 65 g
- Lipides
- 15 g
- Fibre
- 5.5 g
Collection(s)
Recettes alternatives
Kipballetjes in tomatensaus met spaghetti
1h
Couscous van zeebarbeel met paprika
Pas d’évaluation
Tajine van kip met honing en pruimen
40min
Shakshuka
50min
Wortelbeignets met avocadosmash, tonijn en wasachtige eieren
Pas d’évaluation
Velouté met Marokkaanse smaken
35min
Seitan gebraad "Wellington" met gestoomde groenten
Pas d’évaluation
Aardbeien en geitenkaas filodeegtaartjes
30min
Op Portugese wijze in brood gebakken zeebaars met gestoomde aardappelen en sperziebonen
2h
Mediterrane zeevruchten met rijst en chorizo
1h 5min
Citroensorbet met schuimwijn
10min
Mosselen in kruidige tomatensaus
45min