Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 600 g selera, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 120 g selera naciowego, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 200 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 2 ząbki czosnku
- 25 g masła
- 800 g wody
-
1 ½
łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
ou 1 ½ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej - 250 g jabłek, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
- 1 łyżeczka soli
- ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- Infos nut.
- par 1 porcję
- Calories
- 359 kJ / 86 kcal
- Protides
- 2 g
- Glucides
- 13 g
- Lipides
- 4 g
- Graisses saturées
- 2 g
- Fibre
- 4 g
- Sodium
- 492 mg
Collection(s)
Recettes alternatives
Zupa krem z cukinii
25min
Zupa jabłkowo-selerowa
40min
Kremowa zupa z pieczonych buraków
1h 40min
Zupa selerowa aksamitna
25min
Kremowa zupa batatowo-pomarańczowa
30min
Zupa selerowo-gruszkowa
50min
Zupa cukiniowa z bazylią i orzechami nerkowca
20min
Zupa krem z pieczonych buraków z koprem włoskim i jabłkiem
2h 20min
Upiększająca zupa krem z batatów Laury Drost
35 min
Zupa krem z marchewki z tymiankiem
35 min
Zupa krem z porów
30min
Zupa krem z ciecierzycy z czosnkiem
30min