Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 800 g wody
- 4 liście laurowe, suszone
- 8 ziaren ziela angielskiego
- 1000 g mięsa wieprzowego, tłustego, np. karkówki, łopatki, podgardla, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 100 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 70 g korzenia selera, pokrojonego na kawałki
- 50 g korzenia pietruszki, pokrojonego na kawałki
- 400 g wątróbek drobiowych, oczyszczonych
- 100 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 2 ząbki czosnku
- 150 - 170 g boczku parzonego, w plastrach
- 2 łyżeczki soli
- 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
- ½ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
- 3 jajka
- 50 g bułki tartej
- Infos nut.
- par 1 porcję
- Calories
- 1138.3 kJ / 272.1 kcal
- Protides
- 17.9 g
- Glucides
- 5.5 g
- Lipides
- 19.5 g
- Graisses saturées
- 7 g
- Fibre
- 0.9 g
- Sodium
- 457.5 mg
Collection(s)
Recettes alternatives
Pasztet babci Uli
8h 50min
Rolada drobiowo-wieprzowa z ziołami
4h 15min
Pasztet na Wielkanoc
2h 10min
Pasztet
3h
Pasztet po krakowsku
2h 40min
Rolada z boczku z daktylami na Varomie
2h 30 min
Rolada z trzech mięs z pieczarkami
1h 25min
Rolada mięsna
1h 10min
Kiełbasa wieprzowa na Varomie
1h 30min
Pasztet z kaczki z żurawiną
2h 15min
Pasztet z piersi indyka
2h
Baleron z karkówki
50h 30min