Versions compatibles
Confit salmon, Parmesan gnocchi with cauliflower cream
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Dried cauliflower florets
- 1 cauliflower floret (medium to large)
Salmon cure
- 8 fresh boneless salmon fillets (approx. 100 g each), skin removed and reserved
- water, for soaking salmon skin
- 100 g rock salt, plus extra pinch for soaking salmon skin
- 6 sprigs fresh dill, leaves only, plus extra for garnishing
- 1 lemon, zested and juiced
- 100 g caster sugar
- 2 pinches ground white pepper
Parmesan gnocchi
- 100 g Parmesan cheese, crust removed and cut into pieces (2 cm)
- 300 g water
- 30 g kudzu (see Tips)
- water (iced)
Confit salmon
- 600 g water
- 500 - 550 g light olive oil
Cauliflower cream
- 30 g unsalted butter
- 20 g olive oil
- ½ tsp sea salt
- ½ tsp ground cayenne pepper
- 400 g cauliflower, broken into florets
- 150 g pouring (whipping) cream
- 50 g full cream milk
Salmon skin, cauliflower and assembly
- 1 ½ tbsp unsalted butter
- 220 g cauliflower, broken into florets
- 2 pinches salt, to taste
- 1 pinch sea salt flakes, for garnishing
- 1 lemon, zest only, finely grated, for garnishing
- Infos nut.
- par 1 portions
- Calories
- 4990.3 kJ / 1188.1 kcal
- Protides
- 39.2 g
- Glucides
- 18.2 g
- Lipides
- 108.1 g
- Graisses saturées
- 25.8 g
- Fibre
- 2.5 g
- Sodium
- 5239.5 mg
Recettes alternatives
Citrus seafood salad
1h
Steamed scallops with cauliflower and truffle purée
35min
Watermelon and salmon ceviche stack
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Gin-cured ocean trout salad
30h 20min
Beef tapenade crostini
1h 40 min
Five-spice duck with mushrooms, Asian vegetables and rice
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Sous vide salmon with avocado cream (TM5)
1h 5min
Fennel, asparagus and camembert salad
30min
Ruby kingfish with citrus yoghurt dressing
2h 30min
Five spice duck with mushrooms and Asian greens
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25min
Salmon with mango sauce, snow peas and carrots
1h