Chickpea Pancakes
TM6 TM5

Chickpea Pancakes

4.5 (100 évaluations )

Ingrédients

Houmous

  • 1 garlic clove
  • 240 g tinned chickpeas, drained and rinsed (1 x 400 g tin)
  • 30 g tahini
  • 30 g olive oil
  • 30 g freshly squeezed lemon juice
  • ½ - ¾ tsp fine sea salt, to taste
  • ¼ tsp paprika
  • 1 pinch ground cayenne pepper

Pancakes

  • 35 g spring onions, cut in pieces (3 cm)
  • 130 g red peppers, cut in pieces
  • 120 g gram flour (chickpea flour)
  • 120 g water
  • ¼ tsp baking powder
  • ¼ tsp garlic powder
  • ¼ tsp fine sea salt
  • ⅛ tsp ground black pepper
  • 1 tsp olive oil, for frying

Serving

  • ½ avocado, flesh only, sliced
  • 10 cherry tomatoes, halved
  • 5 sprigs fresh parsley leaves, roughly chopped

Infos nut.
par 1 portion
Calories
3044 kJ / 728 kcal
Protides
29 g
Glucides
64.3 g
Lipides
39.4 g

Vous aimez ce que vous voyez ? Cette recette et plus de 80 000 autres n'attendent que vous !

Créer un compte gratuitement

Inscrivez-vous à notre abonnement d’essai de 30 jours et découvrez le monde des recettes Cookidoo® sans aucune condition.

Plus d’informations

Recettes alternatives