
Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 2 gousses d'ail
- 1 oignon coupé en deux
- 20 g d'huile d'olive
- 200 g de carottes coupées en rondelles (5 mm)
- 200 g de lentilles rouges séchées (temps de cuisson 10 minutes)
- 900 g d'eau
- 400 g de tomates concassées en conserve
- 400 g de haricots rouges égouttés
- 1 c. à café de piment en poudre (optional)
- ½ c. à café de poudre de paprika doux
- ½ c. à café de cumin en poudre
- ½ c. à café de sel
- ½ c. à café de poivre noir, moulu
- 1 c. à soupe de bouillon de légumes en pâte
- 3 branches de persil frais grossièrement haché
- Nutrition
- per 1 portion
- Calories
- 390.2 kcal / 1632.7 kJ
- Protein
- 20.6 g
- Fat
- 6.7 g
- Carbohydrates
- 65.9 g
- Fibre
- 14.5 g
- Saturated Fat
- 0.9 g
- Sodium
- 824.5 mg