Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 80 g de carotte, coupée en morceaux
- 100 g d'oignon, coupé en deux
- 40 g d'échalotes
- 300 g de crevettes crues non décortiquées, les têtes seulement
- 20 g de beurre
- 40 g de cognac
- 20 g de concentré de tomate
- 150 g de vin blanc
- 400 g d'eau
- 1 c. à café de fumet de poisson déshydraté (voir "Variante")
- 10 g de fécule, délayée avec un peu d'eau
- Nutrition
- per 100 g
- Calories
- 176.3 kJ / 42 kcal
- Protein
- 0.7 g
- Carbohydrates
- 2.9 g
- Fat
- 1.6 g
- Saturated Fat
- 1 g
- Fibre
- 0.5 g
- Sodium
- 13.2 mg
In Collections
Alternative recipes
Baba au rhum
4h
Bûche de la mer
13h
Fumet de poisson
45min
Velouté de moules au safran
40min
Opérette de fruits de mer
1h 40 min
Tempura de calamars
40min
Mousse de foie de volaille au porto
72h
Moules à la sauce tomate épicée
45min
Rouille
10 min
Sauce dieppoise
35min
Sauce armoricaine
1h
Sauce mayonnaise
10 min