![Number cake du Nouvel An Number cake du Nouvel An](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/12F930D1-F37E-466D-BD3B-49DC975A74B0/Derivates/60210809-f96a-40cc-a112-51f52ae94f3f.jpg)
Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
La pâte sucrée
- 150 g de sucre en poudre
- 120 g de noisettes en poudre
- 300 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 215 g de beurre, froid et coupé en morceaux
- 1 œuf
La crème à la cardamome
- 3 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un peu d'eau froide
- 3 gousses de cardamome
- 450 g de lait
- 4 œufs
- 120 g de sucre en poudre
- 45 g de fécule de maïs
- 450 g de crème liquide 35% m.g., très froide
- 600 g de fruits frais variés (suprêmes d'orange, de pamplemousse, caramboles, litchis, mangue...), coupés en morceaux
- Nutrition
- per 1 part
- Calories
- 2027.3 kJ / 486.2 kcal
- Protein
- 7.9 g
- Carbohydrates
- 44 g
- Fat
- 28.9 g
- Saturated Fat
- 15.6 g
- Fibre
- 2.1 g
- Sodium
- 43.6 mg
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