Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Pâte
- 70 g de beurre, mou, coupé en morceaux
- 150 g de lait
-
½
cube de levure boulangère fraîche, émiettée (env. 20 g)
or 1 sachet de levure boulangère sèche (env. 7 g) - 30 g de sucre
- 300 g de farine
- ½ c. à café de sel
Garniture
- 300 g de noisettes, décortiquées, non émondées, entières
- 120 g de sucre
- 20 g de beurre, mou
- 50 g d'eau
- ½ c. à café de cannelle moulue
- 1 œuf, battu, pour badigeonner
- Nutrition
- per 1 morceau/part
- Calories
- 2349 kJ / 561 kcal
- Protein
- 12 g
- Carbohydrates
- 49 g
- Fat
- 35 g
In Collections
Alternative recipes
Gâteau du Vully
2h 30min
Gâteau de Linz
1h
Gâteau des rois
1h 55min
Pain ciabatta
1h 45min
Gâteau des rois
2h 15min
Moutarde de Bénichon
40min
Miroirs à la gelée de vin chaud
2h 40min
Gâteau aux carottes argovien
2h
Madeleines au chocolat
30min
Tarte au vin cuit
45min
Tourte aux noix de l'Engadine
1h 15min
Pain tessinois
1h 50 min