Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 30 - 35 capsules de cardamome, égrainées (voir "Conseil(s)")
- 250 g de lait
- 20 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 110 g de sucre en poudre
-
500
g de farine de blé semi-complet, et un peu pour fariner
or 500 g de farine de blé bise (T 80), et un peu pour fariner - 2 œufs
- 2 c. à café de sel, et 1 pincée pour la dorure
- 195 g de beurre doux, froid et coupé en petits morceaux
- 100 g de cassonade
- 50 g d'eau
- Nutrition
- per 1 pièce
- Calories
- 917 kJ / 219 kcal
- Protein
- 4.5 g
- Carbohydrates
- 28.7 g
- Fat
- 9.3 g
- Fibre
- 1.3 g
In Collections
Alternative recipes
Pain d'épices aux fruits secs
1h 15 min
Amaretti aux abricots
30min
Ginger nuts
1h
Céréales croustillantes au chocolat et fruits secs
1h
Strüdel d'automne
1h 15 min
Palmiers maison
1h 30 min
Kringle (Estonie)
2h 40min
Biscuits italiens aux fruits secs
35 min
Tarte à la fleur d'oranger
2h
Pain de Gênes
1h
Bretzels sucrés
4h
Minipanettoni
2h 30min