Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
-
50
g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
ou 50 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki - 600 g filetów z piersi kurczaka, bez skóry, pokrojonych na 3 cm kawałki
- ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 4 plastry szynki gotowanej
- 4 plastry sera żółtego
- jajko, roztrzepane, od panierowania
- bułka tarta, do panierowania
- olej, do smażenia
- Infos nut.
- par 1 sztukę
- Calories
- 1111.4 kJ / 265.6 kcal
- Protides
- 42.1 g
- Glucides
- 1.1 g
- Lipides
- 9.4 g
- Graisses saturées
- 4.2 g
- Fibre
- 0.1 g
- Sodium
- 715.9 mg
Collection(s)
Recettes alternatives
Kotlety po kijowsku z masłem ziołowo-czosnkowym (de volaille)
45min
Kurczaki z Kentucky
2h 40 min
Udka kurczaka pieczone na kapuście
1h 10min
Kurczak w cieście francuskim
45min
Pieczone ziemniaki z rozmarynem i czosnkiem
1h 10min
Kurczak pieczony z warzywami
1h 10min
Udka kurczaka w kremowym sosie ze szpinakiem
1h 10min
Pieczone gniecione ziemniaki z solą rozmarynową
1h 30min
Gyros z kurczaka z sosem tzatziki
30min
Pulpety w sosie carbonara z ziemniakami
1h
Karbonatki
30min
Serowe „udka” z kurczaka z dipem majonezowym
1h 30min