Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 150 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 2 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 20 g oleju, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
- 40 g bułki tartej (optionnel)
- 2 żółtka
- 1 łyżeczka soli
- 3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
1
łyżeczka musztardy
ou 1 łyżeczka musztardy Dijon - 1000 g mięsa wołowego, mielonego, podzielonego na kawałki (patrz wskazówka)
- 6 bułek
- 1 pomidor, pokrojony w plastry
- 6 liści sałaty
- Infos nut.
- par 1 porcję
- Calories
- 2177.7 kJ / 518.5 kcal
- Protides
- 45.5 g
- Glucides
- 39.8 g
- Lipides
- 19.1 g
- Graisses saturées
- 5 g
- Fibre
- 3.2 g
- Sodium
- 934.6 mg
Recettes alternatives
Tacos z szarpanym kurczakiem al pastor
45min
„Risotto” z pestek słonecznika z czosnkiem niedźwiedzim
13h 40min
Meksykański bowl z szarpanym kurczakiem
30min
Burrito z mięsem mielonym i awokado
25min
Tacos z resztkami pieczonego kurczaka
1h 20 min
Burgery z fileta kurczaka jalapeño
50min
Gofry proteinowe
25min
Quesadille z chorizo i guacamole
25min
Karmelowe macchiato
30min
Burgery z łódeczkami ziemniaczanymi i czosnkowym majonezem
1h 20 min
Żeberka teriyaki ze słodko-kwaśnymi warzywami
2h
Kurczaki z Kentucky
2h 40min