Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 150 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 2 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 20 g oleju, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
- 40 g bułki tartej (optionnel)
- 2 żółtka
- 1 łyżeczka soli
- 3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
1
łyżeczka musztardy
ou 1 łyżeczka musztardy Dijon - 1000 g mięsa wołowego, mielonego, podzielonego na kawałki (patrz wskazówka)
- 6 bułek
- 1 pomidor, pokrojony w plastry
- 6 liści sałaty
- Infos nut.
- par 1 porcję
- Calories
- 2177.7 kJ / 518.5 kcal
- Protides
- 45.5 g
- Glucides
- 39.8 g
- Lipides
- 19.1 g
- Graisses saturées
- 5 g
- Fibre
- 3.2 g
- Sodium
- 934.6 mg
Recettes alternatives
Pieczone ziemniaki z rozmarynem i czosnkiem
1h 10min
Burgery z łódeczkami ziemniaczanymi i czosnkowym majonezem
1h 20min
Tacos z resztkami pieczonego kurczaka
1h 20min
Pieczone polędwiczki wieprzowe z ziemniakami i sosem
40min
Grillowany łosoś z łódeczkami ziemniaczanymi
1h 10min
Gyros z kurczaka z sosem tzatziki
30min
Sos duński
15min
Bowl z tempehem i sosem orzechowym (TM6)
1h
Burgery z fileta kurczaka jalapeño
50min
Kanapki z burgerem i cheddarem
1h 30min
Indyjskie pączki (Gulab jamun)
1h 15min
Tosty z serem i grzybami
2h 10min