Versions compatibles
Feta ubijana z mascarpone z sosem miodowym
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 1 ząbek czosnku
- 10 g oliwy z oliwek
- 50 g miodu
- 10 - 15 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- ½ łyżeczki suszonych płatków chili
- 1 szczypta soli, plus dodatkowa ilość do smaku
- 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego, plus dodatkowa ilość do smaku
- 200 g sera feta, w temp. pokojowej, pokrojonego na kawałki
- 150 g sera mascarpone, w temp. pokojowej, podzielonego na kawałki
- 1 łyżeczka przyprawy za'atar (patrz wskazówka)
- 1 łyżeczka ziaren sezamu, prażonych
- Infos nut.
- par 100 g
- Calories
- 1307.7 kJ / 312.5 kcal
- Protides
- 9.1 g
- Glucides
- 14.1 g
- Lipides
- 25.2 g
- Graisses saturées
- 14.4 g
- Fibre
- 0.2 g
- Sodium
- 604.4 mg
Collection(s)
Recettes alternatives
Dip z zielonymi oliwkami
10min
Tarta z gruszkami i serem brie
1h 25min
Kremowy „serek” z nerkowców
25min
Zapiekanka z ziemniaków i batatów (TM6)
1h
Sos duński
15min
Sos jogurtowo-miętowy
5min
Pasta z pieczonej papryki i orzechów
40min
Twarożek ziołowy
10min
Deser lodowy z kawałkami ciastek
6h 30min
Dip curry z daktylami
5min
Kawa z żółtkiem po wietnamsku
10min
Przyprawa za'atar
5min