Kip tikka masala
TM6 TM5 TM31

Kip tikka masala

4.8 (9 évaluations )

Ingrédients

Kip tikka

  • 800 g kippendij, zonder vel, ontbeend in blokjes gesneden (3 cm)
  • 1 tl chilipoeder, kashmiri
  • ¼ tl gedroogde gemalen kurkuma
  • 1 tl zout
  • ¼ tl gemalen kaneel
  • 2 tl gemalen komijn
  • 1 tl gemalen koriander
  • 2 tl garam masala (geroosterd specerijen mengsel) (zie tips)
  • 1 el bruine suiker
  • 1 el lookpasta (zie tips)
  • 1 el gemberpasta (zie tips)
  • 1 el tomatenpuree
  • 100 g volle yoghurt

Masala

  • 40 g ghee (zie tips)
  • 1 - 2 gele uien, (ca. 180 g), in vieren gesneden
  • 2 tl gemberpasta, (zie tips)
  • 1 tl lookpasta, (zie tips)
  • 6 kardemompeulen (groen)
  • 1 tl fenegriek, gemalen
  • ½ tl gedroogde gemalen kurkuma
  • 1 tl chilipoeder, kashmiri, (facultatief)
  • 100 g room, 35% vet
  • 60 g tomatenpuree
  • 1 tl bruine suiker
  • 1 - 2 snuifjes zout
  • 1 - 2 snuifjes gemalen zwarte peper
  • koriander, vers, alleen blaadjes, voor de garnering

Infos nut.
par 1 portie
Calories
1701.9 kJ / 405.2 kcal
Protides
27 g
Glucides
10.5 g
Lipides
27.9 g
Graisses saturées
12.6 g
Fibre
4.7 g
Sodium
713.1 mg

Vous aimez ce que vous voyez ? Cette recette et plus de 80 000 autres n'attendent que vous !

Créer un compte gratuitement

Inscrivez-vous à notre abonnement d’essai de 30 jours et découvrez le monde des recettes Cookidoo® sans aucune condition.

Plus d’informations

Recettes alternatives