Versions compatibles
Warstwowy deser jaglany à la szarlotka
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 140 g kaszy jaglanej
- 750 g mleka (patrz wariant)
- 50 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
1
łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
ou 2 łyżeczki cukru wanilinowego - 30 g orzechów włoskich, łuskanych
- 700 g jabłek, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
- 30 g rodzynek (optionnel)
- 5 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- ¼ łyżeczki cynamonu, mielonego, plus dodatkowa ilość do oprószenia
- Infos nut.
- par 1 porcję
- Calories
- 1225.2 kJ / 292.8 kcal
- Protides
- 7.7 g
- Glucides
- 48.9 g
- Lipides
- 8.6 g
- Graisses saturées
- 2.9 g
- Fibre
- 5.2 g
- Sodium
- 58.6 mg
Collection(s)
Recettes alternatives
Jaglanka czekoladowo-waniliowa (à la Monte®)
45min
Jaglanka à la Snickers w słoiczkach
55min
Deser à la Kinder Country® w słoiczku
40min
Kokosowo-bananowy budyń z kaszy jaglanej z sosem malinowym
50min
Ryż na mleku; Karmelizowane jabłka z cynamonem
40min
Kokosowa jaglanka z malinami
30min
Ryż w mleku kokosowym z mango
45min
Kakaowy budyń jaglany z powidłami
20min
Jaglanka z bananami i orzechowym sosem
45min
Pieczone jabłka z twarogiem
50min
Deser jagodowy z kaszy jaglanej
40min
Kokosowa jaglanka z sosem truskawkowo-miętowym
20min