Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 1000 g wody
- 1 ½ łyżeczki soli
- 250 g batatów, pokrojonych na kawałki
- 120 g mleka, w temp. pokojowej
- 15 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
25
g drożdży świeżych, pokruszonych
ou 1 opakowanie suchych drożdży (7-8 g) - 50 g masła, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
- 1 jajko
- 500 g mąki pszennej, typ 500, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- 1 łyżka cukru pudru
- Infos nut.
- par 1 sztukę
- Calories
- 1228.1 kJ / 293.3 kcal
- Protides
- 7.4 g
- Glucides
- 51 g
- Lipides
- 7.1 g
- Graisses saturées
- 4.1 g
- Fibre
- 2.3 g
- Sodium
- 330.1 mg
Collection(s)
Recettes alternatives
Kwadraty dyniowe z orzechami
1h
Dyniowy chlebek do odrywania (bez laktozy)
2h 30 min
Wytrawne ciasto z cukinią i chorizo
1h 10min
Zapiekanka na słodko (pudding) z czerstwego pieczywa
50min
Placki z dyni i kurczaka
40min
Chleb jabłkowy z płatkami owsianymi i tymiankiem
1h 30min
Mleczny chleb (metoda Tangzhong)
2h 45min
Ciastka marchewkowe z jabłkiem
1h 45min
Gofry dyniowe z rzodkiewkową salsą
1h 10min
Placki z batatów i sos z rabarbaru
35 min
Ciasto z batatów
1h 50min
Różowe bułki z czarnuszką
2h