Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 300 g wody
- 170 g mleka, plus dodatkowo 1-2 łyżki do posmarowania chleba
-
20
g drożdży świeżych
ou 2 łyżeczki suchych drożdży (patrz wskazówka) - 1 łyżeczka cukru
- 650 g mąki pszennej chlebowej, typu 650-750
- 2 łyżeczki soli, plus dodatkowo jedna szczypta do posypania chleba
- 30 g oliwy z oliwek, plus 2 łyżki do posmarowania ciasta i dodatkowa ilość do natłuszczenia
- 1 żółtko
- ziarna sezamu, białego, do posypania
-
ziarna sezamu, czarnego, do posypania
ou czarnuszka, do posypania
- Infos nut.
- par 1 porcję
- Calories
- 2156 kJ / 515 kcal
- Protides
- 14 g
- Glucides
- 81 g
- Lipides
- 14 g
- Graisses saturées
- 3 g
- Fibre
- 5 g
- Sodium
- 412 mg
Collection(s)
Recettes alternatives
Paluchy z serem i boczkiem na zakwasie
14h 45min
Bagietki rustykalne
15h
Szwajcarski chleb rustykalny
25h 20min
Bawarski chleb preclowy
2h
Rustykalny chleb z oliwkami, figami i orzechami
2h 20min
Chrupiące paluchy z ziarnami
4h 45 min
Bawarskie bułki preclowe (Panini di Heidi)
4h 30 min
Mleczny chleb (metoda Tangzhong)
2h 45min
Bułki śniadaniowe
1h 40min
Chleb jogurtowy
3h
Pizza turecka Lahmacun
1h 20 min
Chleb portugalski (Pão de água)
4h