Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
-
1000 - 1200
g krojonych pomidorów, z puszki (patrz wskazówka)
ou 1000 - 1200 g pomidorów, pokrojonych na kawałki - 200 - 250 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 100 g cebuli, przekrojonej na pół
- 2 ząbki czosnku
-
3
gałązki bazylii, świeżej, tylko liście
ou 1 - 1 ½ łyżeczki bazylii, suszonej -
50
g oliwy z oliwek
ou 50 g oleju - 1 łyżeczka cukru
- 1 - 2 łyżeczki soli
- ¼ - ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 80 - 100 g koncentratu pomidorowego
- Infos nut.
- par 1 słoik
- Calories
- 1313.3 kJ / 313.7 kcal
- Protides
- 7.3 g
- Glucides
- 35.7 g
- Lipides
- 18.3 g
- Graisses saturées
- 3 g
- Fibre
- 10.3 g
- Sodium
- 761.3 mg
Collection(s)
Recettes alternatives
Sałatka z krojonych warzyw do słoików (TM6)
2h 45min
Ogórki w zalewie curry (TM5)
25min
Surówka z kalarepy (TM6)
15min
Gotowanie na parze połówek gruszek (500-800g)
30min
Papryka po chorwacku (TM5)
35min
Sos warzywny (ortolana)
1h 5min
Sałatka wielowarzywna do słoików
35min
Fasolka szparagowa w sosie warzywno-pomidorowym (w słoikach na zimę)
1h 15min
Leczo z bakłażanem (w słoikach na zimę)
45min
Sos pomidorowy marinara
1h 15min
Śródziemnomorski sos warzywny
45min
Sos paprykowy à la Ajvar
55min