Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 200 g czerwonej cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 40 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski
- 170 g wody
- 10 g drożdży świeżych, pokruszonych
- ½ łyżki cukru
- 30 g masła, pokrojonego na kawałki
- 250 g mąki pszennej
- 100 g mąki orkiszowej lub innej mąki pełnoziarnistej
- 3 gałązki rozmarynu, świeżego, tylko liście
- ½ łyżki soli
- 150 g sera żółtego, np. gouda, pokrojonego na kawałki
- 50 g czarnych oliwek, bez pestek
- Infos nut.
- par 1 kawałek
- Calories
- 914.8 kJ / 219 kcal
- Protides
- 7 g
- Glucides
- 24.6 g
- Lipides
- 10.5 g
- Graisses saturées
- 4.3 g
- Fibre
- 2.1 g
- Sodium
- 405 mg
Collection(s)
Recettes alternatives
Focaccia
2h 50min
Focaccia z pomidorkami koktajlowymi i anchois
1h 45min
Chrupiąca focaccia
2h 10min
Focaccia z cebulą
2h 20min
Focaccia z pomidorkami koktajlowymi
1h 40 min
Focaccia z pomidorkami i oliwkami
2h
Focaccia z figami i rozmarynem
2h
Podpłomyki w libańskim stylu
2h 20min
Focaccia z ziemniakami, boczkiem i rozmarynem
2h 50min
Focaccia z kurkami i rozmarynem, pasta serowo-śmietanowa
2h 20min
Pasta Mutabal z podpłomykami
1h 35min
Pełnoziarnista focaccia z rozmarynem
2h 5min