Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 1000 g water
- 1 ½ tl zout
- 20 g olijfolie, plus extra om in te vetten
- 250 g basmati rijst
-
4
verse zalmfilets, ontveld (125 g elk)
ou 4 bevroren zalmfilets, ontveld, ontdooid (125 g elk) - ¼ tl gemalen zwarte peper
- 60 g ui, gehalveerd
- 1 teentje knoflook
- 10 g boter
- 400 g room, 35% vet
-
2
volle tl groentebouillonpasta
ou 2 groentebouillonblokje (voor 0,5 l), verkruimeld - 1 ½ el tomatenpuree
-
2
takjes verse dille, enkel de blaadjes, gehakt
ou 1 tl gedroogde dille - 1 - 2 snuifjes gedroogde chilivlokken, naar smaak (optionnel)
- 1 tl maïszetmeel
- Infos nut.
- par 1 portie
- Calories
- 3569 kJ / 853 kcal
- Protides
- 34 g
- Glucides
- 53 g
- Lipides
- 55 g
- Fibre
- 2 g
Recettes alternatives
Bloemkool met kaas
55min
Kipfilet met champignonsaus en aardappelen
1h
Zalm met venkel
40min
Kip met warme aardappelsalade
55min
Zalm met mangosaus, platte sperziebonen en wortelen
1h
Mosselen in romige witte wijnsaus
45min
Broccoli-ham omelet
35min
Zomerse pastasalade
30min
Zalm op een bedje van asperges met kruidenvinaigrette
45min
Zalm in champignonroomsaus met aardappelen
Pas d’évaluation
Taartje zonder koken met zalm en dille
1h 15min
Orzo pasta met zalm en spinazie
40min