Versions compatibles
Babeczki z nadzieniem z parmezanu i suszonych pomidorów z Varomy
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 20 g masła, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia foremek
- 220 g bułek, suchych, pokrojonych na 1 cm kromki
- 60 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 50 g suszonych pomidorów, w oleju, odsączonych z zalewy
- 80 g cebuli, przekrojonej na pół
- ½ łyżeczki ziół prowansalskich, suszonych
- 150 g mleka
- 2 jajka
- ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu, mielonego
- 2 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
- 500 g wody
- Infos nut.
- par 1 porcję
- Calories
- 1028 kJ / 246 kcal
- Protides
- 10 g
- Glucides
- 25 g
- Lipides
- 12 g
- Fibre
- 2.3 g
Collection(s)
Recettes alternatives
Suflet szpinakowo-serowy
40min
Pasta z cukinii i czosnku
55min
Jabłkowe muffiny z boczkiem
40min
Muffinki z tuńczykiem
50min
Guacamole z mango i żurawiną
20min
Przekąska z oscypkiem
2h 20min
Mini frittaty z warzywami
35 min
Muffinki pomidorowe z serem feta
40min
Knelki z piersi kurczaka
1h 20min
Słodkie bułeczki (Navettes)
2h
Suflet z boczku i jajek
40min
Wielkanocny pasztet jajeczny
1h 5min