Versions compatibles
Kurczak w musztardzie i syropie klonowym z brokułami na parze
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 500 g piersi z kurczaka (4 filety o grubości 1-1,5 cm)
- 2 - 3 ząbki czosnku
- 40 g syropu klonowego
- 60 g musztardy francuskiej
- ½ - ¾ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 500 g wody
- 200 g różyczek brokułu
- Infos nut.
- par 1 porcję
- Calories
- 811.2 kJ / 193.8 kcal
- Protides
- 29.2 g
- Glucides
- 13.8 g
- Lipides
- 2.8 g
- Fibre
- 1.6 g
Collection(s)
Recettes alternatives
Warzywa na parze z miodem i cytryną
40min
Gotowanie na parze plastrów marchewki (200-500 g)
30min
Gotowanie na parze plastrów marchewki (550-800 g)
40min
Łosoś na parze, po azjatycku
1h
Gotowanie na parze młodych marchewek (200-600 g)
30min
Dorsz gotowany w mleku z sosem porowym, marchewką i ryżem
30min
Gotowanie na parze ziemniaków lub batatów (200-600 g)
30min
Filety z pstrąga gotowane na parze i purée z brokułów
40min
Dorsz po tajsku z Varomy
1h 10min
Gotowanie na parze cukinii (200-500 g)
20min
Dorsz na parze z ryżem i szpinakiem w sosie cytrynowym
30min
Filet z indyka w zielonej marynacie
1h 5min