Appareils et accessoires
Tandoori chicken
Préparation 20min
Total 45min
6 portions
Ingrédients
Tandoori paste
-
coriander seeds1 tbsp
-
cumin seeds1 ½ tbsp
-
cardamom pod (black)6
-
whole cloves10
-
Kashmiri chilli powder2 tbsp
-
ground turmeric1 tbsp
-
ground cinnamon2 tbsp
-
salt1 tbsp
-
brown sugar60 g
-
tomato paste120 g
-
garlic paste (see Tips)120 g
-
ginger paste (see Tips)80 g
-
olive oil plus extra for preserving200 g
Tandoori chicken
-
water for soaking
-
oil for greasing
-
chicken thigh fillet cut into pieces (3 cm)800 g
-
lemon juice only½
-
salt1 tsp
-
ground black pepper1 pinch
-
natural yoghurt200 g
-
ghee (see Tips)30 g
-
fresh mint leaves for garnishing
-
lemon wedges, to serve
Niveau
facile
Infos nut. par 1 portions
Sodium
688.3 mg
Protides
26.9 g
Calories
1515.7 kJ /
360.8 kcal
Lipides
23.4 g
Fibre
2.4 g
Graisses saturées
7.7 g
Glucides
10.1 g
Vous aimez ce que vous voyez ?
Cette recette et plus de 100 000 autres vous attendent !
Créer un compte gratuitement Plus d’informationsÉgalement présenté dans
Flavours of India
98 Recettes
Australie et Nouvelle-Zélande
Australie et Nouvelle-Zélande
Vous pourriez aussi aimer...
Korma spice blend
5min
Tandoori paste
5min
Madras curry powder
15min
Ginger paste
15min
Garlic paste
20min
Chicken tikka masala
1h 10min
Beef madras
1h 30min
Chicken 65 and green chutney
1h 5min
Bhuna gosht
1h 20min
Chicken tikka masala with saffron rice
4h 40min
Murgh makhani (Butter chicken)
1h 15min
Chicken korma
45min