Versions compatibles
Coq au vin blanc with polenta madeleines
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Coq au vin blanc
- 4 chicken Marylands, jointed, trimmed and skin on
- 12 eschalots, peeled
- 200 g shortcut bacon rashers, trimmed and cut into pieces (2 cm)
- 2 sprigs fresh thyme, leaves only
- 1 sprig fresh rosemary, leaves only
- 1 tsp salt
- freshly ground pepper, to season
- 200 g white wine
- ½ tsp Chicken stock paste (see Tips)
- 100 g water
- 6 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 3 garlic cloves
- 200 g fresh Swiss brown mushrooms, cut into quarters
- 20 g salted butter
Polenta madeleines
- 20 g salted butter, plus extra for greasing
- 12 fresh sage leaves
- 40 g Parmesan cheese, cut into pieces (3 cm)
- 70 g fine polenta (see Tips)
- 2 tbsp gluten free flour mix (see Tips)
- ¼ tsp bicarbonate of soda
- ¼ tsp salt
- 1 pinch ground black pepper
- 1 egg
- 120 g buttermilk
- Infos nut.
- par 1 portion
- Calories
- 4016.3 kJ / 956.3 kcal
- Protides
- 74.1 g
- Glucides
- 16.6 g
- Lipides
- 65.1 g
- Graisses saturées
- 24.8 g
- Fibre
- 3.9 g
- Sodium
- 2088 mg
Recettes alternatives
Leek and smoked salmon dip
55min
Citrus seafood salad
1h
Salmon fillets with buckwheat and asparagus
40min
Tomatoes with wasabi dressing
10 min
Raspberry soufflés
1h 35min
Veal involtini
35min
Prawn salad with horseradish cream
1h
Asparagus and pea omelette
20min
Eggplant rotolo
1h 40min
Pork fillet with mustard
35min
Pears in red wine
3h 20min
Lamb shanks with risoni and feta
3h 50min