Crusted Pâté (Spain)
TM6 TM5 TM31

Crusted Pâté (Spain)

4.0 (1 évaluation )

Ingrédients

Pastry

  • 400 g plain flour, plus extra for dusting
  • 200 g unsalted butter, diced
  • 100 g water, plus extra for soaking
  • 1 tsp fine sea salt

Pâté

  • 6 - 8 sprigs fresh parsley, leaves only
  • 3 tsp pickled green peppercorns
  • 2 slices white bread (50 g)
  • 100 g button mushrooms
  • 900 g pork meat, lean, diced (2 cm)
  • 150 g chicken livers, trimmed, cut in pieces
  • 3 tsp fine sea salt
  • 1 tsp ground black pepper
  • 3 large eggs
  • 50 g milk
  • 20 g oloroso wine
  • 50 g foie gras mi-cuit
    ou 50 g pork liver paté (chicken or duck)

Assembly

  • 3 slices bacon, unsmoked
  • 1 egg, beaten
  • 3 gelatine leaves
  • 350 g water
  • 50 g sweet wine (sweet sherry or Madeira)

Infos nut.
par 1 portion
Calories
1706 kJ / 408 kcal
Protides
22.6 g
Glucides
25 g
Lipides
24.2 g
Fibre
1.4 g

Vous aimez ce que vous voyez ? Cette recette et plus de 80 000 autres n'attendent que vous !

Créer un compte gratuitement

Inscrivez-vous à notre abonnement d’essai de 30 jours et découvrez le monde des recettes Cookidoo® sans aucune condition.

Plus d’informations

Recettes alternatives