Jerusalem artichoke soup with cheese shards

Jerusalem artichoke soup with cheese shards

4.5 26 évaluations
Préparation 15min
Total 1h 10min
4 portions

Ingrédients

Cheese shards
  • cheddar cheese cut into pieces (3-4 cm)
    90 g
  • Parmesan cheese cut into pieces (3-4 cm)
    40 g
  • unsalted butter cut into pieces (3-4 cm)
    90 g
  • plain flour
    170 g
  • paprika plus extra to sprinkle
    ½ tsp
  • cayenne pepper
    1 - 2 pinches
  • sea salt
    1 tsp
  • egg
    1
Jerusalem artichoke soup
  • garlic clove
    1
  • Jerusalem artichokes peeled and cut into pieces (3-4 cm)
    500 g
  • leek white part only, cut into pieces (3-4 cm)
    100 g
  • parsnip peeled and cut into pieces (3-4 cm)
    300 g
  • unsalted butter
    50 g
  • Vegetable stock paste (see Tips)
    1 ½ tbsp
  • water
    900 g
  • apple cut into quarters
    1
  • fresh lemon thyme leaves only
    3 sprigs
  • lemon zest no white pith
    1 tsp
  • lemon juice
    2 tsp
  • pouring (whipping) cream (optional)
    20 g
  • ground nutmeg to taste
    1 - 2 tsp
  • sea salt to taste
    1 - 2 pinches
  • ground black pepper to taste
    1 - 2 pinches

Infos nut. par 1 portion

Calories 743.5 kcal / 2933.5 kJ
Protides 21.8 g
Lipides 42.4 g
Glucides 49.5 g
Fibre 17.3 g
Graisses saturées 26.8 g
Sodium 1378.3 mg

Vous aimez ce que vous voyez ?

Cette recette et plus de 100 000 autres vous attendent !

Inscrivez-vous à notre essai gratuit de 30 jours et découvrez le monde de Cookidoo®. Sans engagement.

Créer un compte gratuitement Plus d’informations


Vous pourriez aussi aimer...