Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
La pâte feuilletée
- 200 g de beurre, préalablement congelé en morceaux
- 200 g de farine de blé, et un peu pour fariner
- 90 g d'eau froide
- 1 ½ pincée de sel
La garniture
- 100 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
- 400 g d'eau
- 4 poires Williams, coupées en deux
- 200 g de crème liquide 35% m.g., très froide
- 20 g de sucre en poudre
- 1 c. à café d'extrait de vanille
- Nutrition
- per 1 portion
- Calories
- 3803.8 kJ / 916 kcal
- Protein
- 10.5 g
- Carbohydrates
- 63.3 g
- Fat
- 67.5 g
- Saturated Fat
- 45.5 g
- Fibre
- 7.8 g
- Sodium
- 593.5 mg
In Collections
Alternative recipes
Tarte entremets chocolat et noisette
18h 30min
Tarte aux fraises à la crème d'amande
15h
Entremets chocolat-café
4h
Crousti chocolat et crème à la réglisse
1h 35 min
Bûche de Noël à la fève tonka
3h
Demi-sphère vanille-caramel
7h 30min
Charlotte aux fraises
3h 35 min
Paris-brest aux fraises
1h 45 min
Gâteau mousse au praliné
13h
Entremets exotique
24h
Succès praliné
1h 40min
Charlotte aux framboises
3h 40 min